Marketing

Tudja pontosan, mi a keresőoptimalizálás a marketingben?

A weboldalfejlesztésnél a SEO, vagyis a keresőoptimalizálás valójában az, hogy a honlapokat és azok tartalmát, a keresőmotorok algoritmusához igazítjuk a keresőmotorok gyártóinak, lásd pl. a Google iránymutatásai szerint. Ezzel elősegítjük a vállalkozásunk honlapjának a rangsorolását, a keresési eredmények között, amikor a felhasználók konkrét szavakra és kifejezésekre keresnek. Ha nem biztos abban, hogy ez miért számít, gondoljon csak arra, hogyan találja meg általában, a mindennapi élete során szükséges információkat. Ezek az eredmények azon alapulnak, hogy a Google szerint mi lesz a leghasznosabb információ, az Ön számára, a megadott kulcsszavak alapján.

Sok esetben az első oldalon rangsorolt ​​webhelyek nem véletlenül kerültek oda. A SEO segítségével határozhatjuk meg, hogy miről is szól a weboldalunk tartalma. Valószínűleg kiterjedt kutatást végeztek annak meghatározására, hogy az Önhöz hasonló felhasználók hogyan fogalmazzák meg a kereséseket bizonyos témákra, hogy ennek megfelelően optimalizálhassák az oldalukat.

A keresőoptimalizálással a minőségi forgalmat célozza meg

Természetesen a jó minőségű tartalmak kutatása és írása befektetést igényel. Ez a befektetés vagy idő formájában lesz, ha úgy dönt, hogy megírja, létrehozza ezeket a tartalmakat, vagy pénzbe, ha úgy dönt, hogy profi és rugalmas digitális marketing ügynökséggel dolgozik.

A SEO segíti a PR-t

Bár a SEO és a PR teljesen különálló marketingstratégiának tűnhet, együtt használhatja őket, hogy maximalizálja az egyes eredményeket. A kettő közötti legnagyobb kapcsolat a linképítésben rejlik. A  SEO szakemberek munkája, hogy figyelembe véve, az adott vállalkozás PR stratégiáját további linképítéssel új módszereket talál arra, hogy az Ön márkáját, szolgáltatását a felhasználók elé terelje, így sokkal hatékonyabban működhet a vállalkozása. 

Manapság a SEO-t széles körben minden marketing stratégia alapvető elemének tekintik. Ez azt jelenti, hogy a versenytársak valószínűleg már léptek is a keresési eredmények rangsorának megállapítása érdekében. Tegye ezt Ön is! Mi ebben segítünk!